Krisje Moens

Van kindsbeen af is Krisje in de ban van dieren, in haar ouderlijk huis waren er dan ook heel veel dieren aanwezig. Honden, katten, cavia’s, … alles werd met liefde verzorgd. Haar vader, die natuurgids was en regelmatig in de natuur te vinden was, bracht al wel eens een ziek of zwak diertje mee naar huis, dat werd verzorgd en terug vrijgelaten… respect en eerbied voor elk levend wezen en de natuur werd er met de paplepel ingegoten, en Krisje at gretig!

Haar idee van ultieme job was dan ook dolfijnen trainen…maar het lot besliste anders…

Toen ze 20 jaar geleden haar eerste hond Seppe, een Boxerreu in huis nam, ging ze zoals iedereen, naar een hondenschool. Ze koos voor een school waar er op een positieve manier werd getraind, zonder slipkettingen, want dat vond ze niet kunnen… Twee jaar later kwam er een Boxerteef bij en ging ze op Clickercursus met Beaux. De eerste boeken werd aangeschaft en het leren begon, het virus was lekker ingeslopen en begon zich vast te zetten… het puzzelstukje ‘trainen’ viel op zijn plaats toen ze Karen Pryor leerde kennen, zij converteerde immers de dolfijnentraining naar hondentraining!

Twee jaar later durfde Krisje het aan om een derde Boxer van 7 maanden in huis te nemen en hem te heropvoeden. Rossi werd een volwaardig lid van Krisje’s hondengroep en Rossi was gelukkig, en Krisje ook! Missie volbracht! Krisje ging op cursus, leerde bij door workshops, lezingen te volgen en schoolde bij, het virus groeide gestaag…

12 jaar geleden kwam Jass een Border Collie in haar leven. Ook hiermee ging ze naar een hondenschool. Jass en Krisje wilden uitgedaagd worden en kregen op de hondenschool niet wat ze zochten. Tijdens de les stonden ze veel stil en de oefeningen waren saai. Bij Krisje begon er iets te broeden; wat als je een creatieve les zou kunnen geven, zodat je niet stilstaat en elke hond op zijn eigen tempo kan leren? Dit concept werd uitgewerkt. Krisje ontmoette Judith Lissenberg (NL) en hier werd er weer een puzzelstukje gelegd. Zie je wel, het kon anders!

Krisje werd docente op Syntra Berchem en zo kon ze ook deze manier van lesgeven aan de kandidaat Instructeurs meegegeven. Krisje bracht verandering in hondenland!

Ondertussen zijn Jinzu, Jangles en JJ, allen Havanezer-reutjes in het Zen4AllDogs-team opgenomen. Ze worden consequent opgevoed, ze krijgen sturing en toch de vrijheid om zelf een paar keuzes te mogen maken.

Ja, Krisje heeft haar hart verloren aan die kleine, creatieve clowntjes!

Vertrouwen, vriendschap en wederzijds respect zijn de drie pijlers waar Krisje mee werkt. Honden opvoeden is de goede balans vinden voor jou en je hond.

Begin 2022 start de Zen4AllDogs Academie BeNe in België op. Krisje is Manager van deze Academie. Wil jij je professionaliseren in de hondenwereld?
Samen met een fijn docententeam staan we paraat om jou te helpen om je droom waar te maken in hondenland!

We hopen je snel te mogen ontmoeten!

Lieve groet, Krisje Moens – Manager ZenAllDogs Academie BeNe