Kiki Vanhoenacker

Opgegroeid tussen dieren met 4 poten en een vacht, is lezen van en communiceren via lichaamstaal er vanzelf in geslopen bij Kiki. De clicker bestond nog niet. Leerprocessen waren al ontdekt door Pavlov en Skinner, maar was als ‘theorie’ nog niet doorgesijpeld tot Kiki’s ‘dierrijk huis’. In de ‘praktijk’ wel natuurlijk. Kiki’s  pragmatische moeder zei altijd “Een hond draait gewoon mee in het leven van het gezin hoor.” En wonderbaarlijk deden ze dat ook: van raszuivere pups tot asielhonden. Honden waren er gewoon. En ontdekten zelf (net zoals kinderen) wat werkt en wat niet. We ondernamen niets speciaal met hen maar leefden er heel natuurlijk mee samen.

Ik geef sinds 2009 les op hondenschool Kunos. Binnen mijn eigen onderneming ‘Dogversations’ geef ik gedragstherapie, mantrailing en opvoedingslessen. Ik begeleid huiselijke groepsopvang en ben gespecialiseerd in spel/interactie tussen honden. Ik leid toekomstige instructeurs op bij Syntra Antwerpen en Martin Gaus Academie.

Mijn ervaring als maatschappelijk assistent (geestelijke hulpverlening en gehandicaptenzorg) komt naar mensen en honden goed van pas.