Isabelle Sels

Alvorens in 2007 het diploma kynologisch instructeur te behalen, heeft Isabelle de opleiding hondentrimmen en hondenfokken gevolgd bij Syntra in Hasselt. Ze heeft jaren een eigen trimsalon gerund. Na een persoonlijk gesprek met Martin Gaus heeft ze beslist om de nodige opleidingen en stages te doorlopen en een eigen hondenschool op te richten. In oktober 2007 werd de Martin Gaus hondenschool Leopoldsburg een feit. Ze is een aantal jaren ook puppy coach en externe trainer geweest voor de Martin Gaus Geleide- en Hulphondenschool. De hondenwereld blijft ontzettend snelle evoluties doormaken waardoor Isabelle voortdurend bijscholingen, opleidingen en cursussen volgt. Deze nieuwe technieken en inzichten worden verweven in de bestaande trainingen of aangeboden in aparte nieuwe lessenreeksen. Denk onder andere maar aan Hoopers en Flygility. Haar interesse voor humane sport heeft haar aangezet om in Amerika opleidingen te volgen om zich te specialiseren in canine fitness.

Isabelle haar enthousiasme werkt tijdens het lesgeven zeer aanstekelijk en alle honden zien haar even graag. Aan ervaring heeft ze geen gebrek zodat er snel en efficient oplossingen worden aangeboden bij kleine en grote problemen.

Zelf heeft Isabelle een leuke roedel die bestaat uit twee Australian shepherds en een koningspoedel (+). De jongste telg, Fiddler, is ingewijd in hondensporten zoals gehoorzaamheid, agility, flygility, fitness en hoopers. Met twee honden in huis is er altijd wel een proefkonijn paraat om nieuwe trainingstechnieken uit te proberen. Maar het zijn ook zeer gezellige huishonden die ontzettend kunnen genieten van een knuffel- of slaapsessie.