Debby Mertens

Als kind was Debby al enorm begaan met dieren, ze speelden altijd een erg belangrijke rol in haar leven. Ze groeide op met honden en toen ze 9 jaar werd, ontdekte ze de paardenwereld.
Jumping, maar vooral dressuur is een grote passie van Debby.
Al snel werd duidelijk dat enkel training en een goede band met je dier niet voldoende is. Net zoals de mens voelt een dier zich op zijn best en presteert het optimaal als het in tip top gezondheid en conditie is.
Dat wakkerde de vlam aan bij Debby om hier professioneel mee bezig te zijn.

Van je passie je beroep maken, wie droomt daar nu niet van? Dieren zouden een grote rol blijven spelen in Debby haar leven, dat werd al snel duidelijk. Na de middelbare school startte ze de opleiding humane kinesitherapie met als uiteindelijk doel dierenfysiotherapeut te worden.  Ze volgde deze opleiding aan de Universiteit van Gent. Na het behalen van het diploma werd Debby nog meer gebeten door de microbe om dieren te kunnen behandelen. Zo kwam ze terecht bij ICREO, een professionele opleiding tot dierenosteopaat waarbij paard en hond centraal staan. Debby is ook TCM Practitioner voor Honden (Acupressuur)