K9 Fitness Instructeur

Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt niet alleen voor mensen. Om de levenskwaliteit van je hond te verhogen en de levensvreugde, is een totale body workout ideaal.
Er wordt gewerkt aan vijf belangrijke pijlers:

1.Cardio
Veel huishonden hebben een vrij passief leven. Nochtans is lichaamsbeweging voor de gezondheid erg belangrijk. Alsook voor sporthonden is uithouding de basis van een goede sportcarrière.
Conditie opbouwen kan gebeuren door lopen op de loopband maar ook door toepassing van specifieke oefeningen die in intensiteit en duur verlengd worden.

2.Flexibiliteit
Flexibele spieren en een hoog bewegingsbereik zorgen voor een daling in blessuregevoeligheid. Deze oefeningen zijn voor alle honden belangrijk. De niet sportieve huishond maar ook de seniorhond heeft baat bij deze oefeningen, ze verhogen hun levenskwaliteit. Bij flexibiliteitstraining zijn er simpele oefeningen die makkelijk thuis uitgevoerd kunnen worden, het is ook mogelijk om hier een niveau hoger te schakelen.

3.Kracht
Spieropbouw kan veel verlichting geven aan de kracht die op beenderen en gewrichten komt. Voor en aantal hondensporten is het nodig om bepaalde lichaamsdelen van de hond onder de loep te nemen en de bespiering te laten toenemen. Hierdoor kunnen blessures vermeden worden, maar kan de hond ook explosiever zijn sport uitoefenen.

4.Balans & coördinatie
Van jongs af aan is het belangrijk dat een hond besef dat ze een 4×4 aandrijving hebben. Als pup huppelt de achterhand maar wat achterna. Niet enkel pups maar ook volwassen honden en sporthonden hebben baat bij een goed lichaamsbesef. Ze gaan zekerder in hun bewegingen worden. Springen, lopen en spelen zal meer gecoördineerd gebeuren zodat kwetsuren minder snel optreden.

5.Mental workout
Enkel het lichaam trainen is niet bevredigend voor de hond. Ook mentaal moeten ze uitgedaagd worden. Tijdens een ‘mental workout’ worden uitdagingen aangegaan. Er worden oefeningen aangeleerd die na beheersing ervan het fitness niveau van de hond verhogen. Het mag niet saai worden voor de hond. Tussendoor rust nemen en ontspannen is minstens even belangrijk als intensief bezig zijn. Al deze aspecten komen tijdens een ‘mental workout’ aan bod.

Welke voordelen biedt deze opleiding?

Het is van belang dat jij als instructeur weet welke oefeningen je veilig kan en mag inzetten bij de honden.
Met deze opleiding K9 Fitness Instructeur kan jij straks zelf aan de slag met deze oefeningen in je lessen of persoonlijke begeleiding van geleider en zijn sport- of huishond.

Opgelet:
Deze opleiding is wordt alleen in de nazomer georganiseerd omwille van de temperaturen. In de zomermaanden is het te warm, in de wintermaanden te koud.

Docenten:
Isabelle Sels – K9 Fitness Instructeur
Debby Mertens – Osteopaat & Fysiotherapeut voor Honden

Locatie:
Hondenschool Leopoldsburg – Kerkhovenweg 59 – Leopoldsburg

Data:
Nog in de plannen

Er is plaats voor 6 geleiders met hun (sociale & fysiek in orde) hond. U krijgt een vragenlijst toegestuurd bij inschrijving.
Heb je een hond die niet mee kan, omwille van teveel prikkels, kan je alsnog perfect de opleiding volgen!

Jouw investering:
1795 euro (excl btw)

Inbegrepen: syllabus in e-learning, koffie, thee, water & versnaperingen.
Lunch dient zelf meegebracht te worden.

Schrijf je hier in