Dog Pro HondenCoach

Je legt je nu meer toe op de mens naast de hond.
Het is belangrijk te weten dat de mens naast de hond een grote rol speelt in het geheel.

De mindset moet goed zitten en deze persoon moet op een rustige manier met het dier omgaan. Het is onze taak om zowel de hond en zijn geleider goed te kunnen sturen zodat we vooruitgang kunnen boeken..

Ook hier neem je de theorie thuis door op je eigen tempo door middel van onze e-learning. Je krijgt de cursus in een digitaal bestand zodat je hem steeds kan nalezen, opslaan op je tablet of computer of kan downloaden, afprinten en in een ringmap bewaren.

Module Mensbegeleiding

Een van de belangrijkste dingen die jij als Instructeur, HondenCoach of straks HondenGedragsCoach onder de knie moet hebben is de boodschap die jij wil brengen, duidelijk en gestructureerd kunnen doorgeven aan de mens naast de hond.

Het is belangrijk dat je de hond kan lezen, maar het is een andere zaak om de geleider met zijn neus in de richting te zetten die jij voor ogen hebt.

Je zal steeds op een respectvolle en professionale manier je boodschap moeten brengen, ok met het oog op het welzijn van de geleider.

In deze module ligt de focus dan ook volledig op de mens-mens communicatie.
Wat zijn jouw valkuilen en sterke punten, kan jij je goed en duidelijk uiten in 3 minuten en zo kort maar krachtig vertellen wat de bedoeling is?

We gaan aan de slag met rollenspellen en leren van en met elkaar… elk individu is anders.. laat ons daar rekening mee houden

 • Communicatie tussen mens-mens
 • Motiveren & stimuleren van de mens naast de hond
 • Onze emoties en wat beïnvloeden ze ?
 • Rollenspellen

Module Lesgeven in groep

Met de kennis die je reeds hebt en de skills die je leerde ben je nu klaar voor het echte werk!

Je gaat lesgeven!

Je leert in deze module de pedagogiek die je nodig hebt om een goede les te kunnen geven. We leggen de nadruk op het samenleven met onze honden in onze drukke maatschappij en geven op deze manier de hondeneigenaar handvaten om dit te kunnen uitvoeren.

Creatief lesgeven is de boodschap, geen saaie lessen waar je op een rij een uur stilstaat en er geen interactie mag zijn… geen ‘dril’oefeningen, maar samenwerken met de hond en de band tussen beide verstevigen op een fijne en wederzijds, respectvolle manier met het oog op het welzijn van het dier.

 • Hoe geef je leuke puppylessen & puppyparty’s
 • Privéles versus groepsles
 • Lesplannen opstellen
 • Theorie- & praktijkles geven
 • Creatief lesgeven in een groep

Je leert hoe je denkspellen kan inzetten tijdens je lessen om de hond en zijn geleider samen te laten werken. Op deze manier kan je de band tussen de hond en zijn mens verstevigen en zal de training ook net makkelijker gaan.

 • Je leert welke denkspellen je kan gebruiken
 • Je leert te werken met de motivatie van de hond, is hij een ballengek of doet hij alles voor een koekje?
 • Wat met oudere honden en honden die fysiek niet oke zijn?

Module Probleemgedrag ‘basis’

Licht-reactieve, onzekere en angstige honden … we kennen ze allemaal die tonnetjes buskruit op de weg..
Belangrijk is om deze honden te gaan ondersteunen en te leren dat ze niet zo te hoeven reageren op de prikkel. We geven jou hier handvaten om deze honden en hun geleider te gaan begeleiden op een fijne manier. Denk eraan, verander de emotie, dan verander je het gedrag!

 • Motivatie training
 • Handvaten voor specifieke emoties
 • Natuurlijke producten (Aromatherapie, Bachbloesems, Acupunten, …)
 • Balans & Coördinatie oefeningen in je lessen
 • Werken met tuig & lange lijn

Stage

Tijdens je stage periode ga je ervaring opdoen met de kennis die je ondertussen hebt. Leren werken met verschillende honden (en hun geleiders) moet je ook in de praktijk leren.
Je doet een stage van minstens 60 uur, waarin je 20 uur kijkstage doet (start in de module Dog Pro Trainer) en daarvan observatieverslagen maakt. Naast deze kijkstage geef je zelf ook 40 keer een les. Je maakt hiervan een lesplan op. De observatieverslagen en lesplannen zijn een onderdeel van je examen.

Je krijgt een stagementor toegewezen tijdens je praktijkstage, die docent is jouw aanspreekpunt en komt op bezoek tijdens je stage om je te evalueren.
Deze mentor heeft ook rechtstreeks contact met jouw stagementor op je stageplaats.

Nota: Om de praktijkstage te kunnen aanvangen, moet het Diploma Dog Pro Trainer behaald zijn.

De lesplanning staat in onze agenda > Klik hier

Deze module is een onderdeel van de opleiding naar HondenGedragsExpert en is niet los te volgen