Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen

Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen2020-01-17T22:42:19+01:00

Cursus Zelfbeheersing & Zelfbewustzijn
(in samenwerking met N&N Dogtrainers (Nl)

Deze cursus is bedoeld voor honden die moeite hebben om zich te concentreren op de baas en zich erg snel laten afleiden door prikkels (bijvoorbeeld andere honden, mensen of verkeer) in de omgeving.

Denk aan honden die thuis alle oefeningen beheersen, maar op straat en/of op het trainingsveld met andere honden vooral trekken, springen, slecht luisteren (bijvoorbeeld door enthousiasme of overmatige energie). Of honden die juist onzeker of angstig zijn en daardoor alles om zich heen in de gaten willen houden en niet kunnen concentreren en luisteren. Daarnaast is deze cursus ook geschikt voor honden die (angst)agressie vertonen naar andere honden of mensen.

De belangrijkste doelen zijn:

  • meer zelfvertrouwen en ontspanning bij hond en baas (het leren herkennen van subtiele signalen van stress en opwinding en door proactief handelen het escaleren van emoties voorkomen)
  • betere concentratie, meer aandacht voor de baas en het stimuleren van samenwerking
  • het leren omgaan met afleidende prikkels (niet vermijden, maar juist er naar kijken en toch rustig blijven en luisteren)

We zullen trainen op het consequent uitvoeren van basisoefeningen zoals zit, blijf, oogcontact maken, wandelen zonder trekken/volg en hier, waarbij we de hoeveelheid afleiding stapsgewijs opbouwen.

Ook leer je enkele nieuwe oefeningen speciaal gericht op zelfbeheersing, zelfvertrouwen, rust en ontspanning. Daarnaast maken we in deze cursus ook gebruik van TTouch balanstraining. Hierbij volg je een parcours van verschillende materialen, waar de honden in rustig tempo overheen moeten lopen. Hierdoor worden ze uitgenodigd beter te kijken waar ze hun poten neerzetten en leren ze zich meer te concentreren en hun lichaam beter in balans te gebruiken. De hond leert te reageren op zachte signalen die je op het lichaam geeft m.b.v. een halsband, tuig en een lijn met 2 contactpunten.

Je leert om jouw hond te helpen ontspannen en meer zelfbewustzijn te krijgen door middel van massage.

De eerste paar lessen wordt aangelijnd getraind, maar de laatste 2 lessen wordt ook gedeeltelijk los van de lijn getraind. Hierbij wordt aandacht besteed aan sociaal gedrag los van de lijn en wordt meer gehoorzaamheid gevraagd door ook enkele oefeningen los van de lijn te doen. Veiligheid en positieve leerervaringen voor iedereen staat voorop, dus dit zal altijd in kleine subgroepjes zijn en indien nodig individueel met een hek ertussen. Ook worden onze eigen honden hierbij regelmatig ingezet om de honden te laten oefenen met rustig communiceren.

De eerste les is een theorieles (zonder hond!) waarin de eigenaren uitleg krijgen over de verschillende trainingstechnieken, massages en hulpmiddelen die in de praktijklessen gebruikt kunnen worden. Zowel bij de theorieles als de praktijklessen zijn ook partners van harte welkom. Dan kunt u thuis de hond samen beter begeleiden op dezelfde manier.

Deze speciale cursus wordt intensief begeleid: kleine groepjes van ca. 5 honden worden begeleid door 2 gespecialiseerde instructeurs met veel ervaring in het begeleiden van probleemgedrag. Krisje kan indien gewenst de honden ook nog ondersteunen met  Essentiële Oliën of Bach-bloesemtherapie.

Trainingsterrein op de Kloosterdreef naast de Kloosterhoeve te Rotselaar

Nieuwe lesdata februari 2020

Theorieles:
Zaterdag 1 februari 2020
We starten de theorieles om 10u , kom indien het kan samen met je partner deze les volgen.
Locatie: Brasserie Boeres  Kerkstraat 6, 3111 Wezemaal

Praktijklessen:
Zaterdagen 8/2 – 22/2 – 29/2 – 21/3 – 28/3 – 4/4
Groep 1 om 10u – Groep 2 om 11u
Locatie: Veldje naast de Kloosterhoeve Kloosterdreef 5 Rotselaar

U krijgt voordat de cursus opstart nog een mail met praktische zaken toegestuurd. Uw plaats gereserveerd na betaling van uw inschrijving.

Let op: wanneer u nog niet eerder bij ons getraind heeft, verzoeken wij u om voor inschrijving eerst contact met ons op te nemen om te bespreken of deze cursus voor u en uw hond passend is. U kan ons telefonisch contacteren op het nummer 0476 50 58 78 of via mail.

Prijs: €195

Indien u interesse hebt om de cursus te volgen, kan u steeds op de wachtlijst gezet worden. We houden rekening met volgorde van inschrijven en contacteren u persoonlijk!

Schrijf u hier in op de wachtlijst

Algemene voorwaarden

Privacy

Schrijf je hier in