Raindrop massage voor je hond

Raindrop massage voor je hond2020-01-14T08:42:46+01:00

Wat is Raindrop massage

De Raindrop Techniek voor honden is een remedie die gebruik maakt van essentiële oliën en bepaalde massagetechnieken. De manier van aanbrengen in combinatie met de massage brengt je hond terug in balans.

De Raindrop Techniek is ontwikkeld door Gary Young, de oprichter van Young Living. Hij ontwierp deze techniek voor mensen met scoliose maar ontdekte dat dit ongelofelijke resultaten had bij honden en paarden.

Wat zijn de voordelen van een Raindrop massage?

Honden hebben dezelfde voordelen van deze massage dan ons, mensen. Holistische dierenartsen gebruiken deze techniek ook in hun behandelingen en hebben goede resultaten!

-Een Raindrop massage kan baten bij het voorkomen van pijnlijke rug en spieren voor en na training of show lopen.
-Oudere honden die pijn hebben in heupen of gewrichten
-Volwassen honden die door sportactiviteiten problemen hebben in hun heup en gewrichten
-Honden met artrose
-De Raindrop Techniek geeft een boost aan de immuniteit
-Detox van het lichaam
-Zorgt voor een lichaam dat vlooien en teken afstoot
-Helpt afvalstoffen beter af te voeren
-Het is mooi in te zetten met de etheriontherapy* en acupressuur

Hoe wordt een Raindrop uitgevoerd?

We lopen snel even door de procedure:

 • Er wordt Valor aangebracht op schouders en sacrum om de lichaamsenergie te balanceren, zowel fysiek als emotioneel. Eventueel kan dit ook nog op de voetjes aangebracht als de hond dit oke vindt
  Valor is de ‘chiropractor in een flesje’ en zet de lichaamsenergie in balans, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.
 • De volgende oliën worden verdund aangebracht op de ruggengraat in een bepaalde volgorde; oregano, Thyme, Basil, Wintergreen, marjoram, Aroma Siez, Cypress en Peppermint. Dit vanaf het sacrum naar schouders toe. Door bepaalde massagetechnieken te gebruiken, vederen we dit in de haren en masseren we dit dieper in de huid zodat de oliën hun werk kunnen doen.
 • Oregano: sterke immuunboostende antioxidanten die het luchtwegstelsel ondersteunt, anti-aging, anti parasitair, antischimmel, ontstekingsremmend
 • Thyme: een van de sterkste antioxidanten, ondersteunt het immuunsysteem, ademhaling, spijsvertering, zenuwstelsel en andere lichaammsystemen, anti-aging
 • Basil: in de basis ondersteunend voor he t luchtwegstelsel en de spijsvertering, een natuurlijks ontspanner, verzacht spieren en speciaal die spieren die erg lijden onder zware work-outs. Ondersteund het zenuwstelsel, ontstekingsremmend, jeukstillend, pijnstillend, anti-bacterieel
 • Cypress: ondersteunt het spijsverteringstelsel en verzacht spieren. Eel goed voor de vettige huid, zorgt gevoed voor het circulatiesysteem en helpt aarden. Zorgt dat het individu zichzelf kan accepteren zoals hij isen zich veilig voelt bij zichzelf.
 • Wintergreen: Aanvullend in een massage, laat spanning afvloeien in hoofd en spieren na work-out. Pijnstillend, ontstekingsremmend, helpt bij spierproblemen
 • Marjoram: ontspant spieren na work-out of zware inspanning, verzacht spierpijn en pijn in gewrichten en ondersteunt het zenuwstelsel en het cardiovasculair systeem. Helpt bij zenuwpijnen, ontstekingsremmend, en ondersteunt de slijmvliezen.
 • Aroma Siez: een blend voor spierspasmen en pijn die optreed bij work-out en zware inspanningen. Een ideale olie om te gebruiken bij massage op het eind van de dag op nek, rug en benen/voeten.
 • Peppermint: koelende olie, helpt bij de spijsvertering, ondersteunt de lever en het ademhalingstelsel.

Na de behandeling moet je hond drinken om de afvalstoffen beter te kunnen afvoeren, en is het aan de raden de rug warm te houden, eventueel met een jasje of een fleece deken.

Let op: Zorg dat er die dag geen grote inspanning meer geleverd worden, een klein wandelingetje is voldoende. Je hond zal meer slapen, misschien ook de volgende dag.

Je hond kan tot 7 dagen na de behandeling nog afvalstoffen afgeven, daarom is deze behandeling maar aan te raden 1x / week.

Is je hond nog niet gewend om met oliën te werken? Dan starten we met de Orakel Raindrop. Zo went je dier aan de werking van de oliën.

Heel belangrijk is dat je viervoeter het leuk blijft vinden, daarom kijken we goed naar wat hij ons vertelt. Mocht hij aangeven dat het genoeg is geweest, respecteren we dit!

De kosten hiervoor zijn 45 euro per sessie (excl. reiskosten)
De sessie zal ongeveer 1u duren.

Locatie: ‘De Praktijk’ Zen4AllDogs
Churchilllaan 64 – 2900 Schoten

Maak hier een afspraak