Ontspanningsmassage voor je viervoeter

Ontspanningsmassage voor je viervoeter2020-01-14T08:40:22+01:00

Wat doet massage…

Massage laat de huid beter ademen, stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en loslaten van dode huidcellen en een betere huidcirculatie. Je stimuleert de zenuwuiteinden in het onderhuids bindweefsel, deze geven een seintje naar de hersenen om die hormonen af te scheiden waar op dat moment behoefte aan is. Je stimuleert ook de bloed en lymfe circulatie waardoor afvalstoffen versneld afgevoerd worden.

Massage zorgt ervoor dat gespannen spieren kunnen ontspannen, je verbetert de spiertonus en maakt de laag  tussen bindweefsel en spierweefsel los. Je verbetert ook de doorbloeding. Door de druk gaat er een seintje naar de hersenen die de  spieren toestemming geven om te ontspannen.

Spieren en pezen zijn verbonden aan het bot. Als deze gespannen zijn kunnen er makkelijker problemen aan het gewricht komen. Door de spieren, pezen, banden en kapsels soepel te houden voorkom je problemen. De warmte die je met aanraken geeft heeft ook een gunstig effect en hierdoor kun je pijn verlichten.

Ook voor het gedrag van een hond kan massage veel betekenen. Je leert de hond beter zijn lichaam te voelen, zich te concentreren op jouw handen waardoor hij uit zijn hoofd en in zijn lijf kan komen. Je kalmeert het  zenuwstelsel en stimuleert de afgifte van rustgevende hormonen. Dit kan veel doen bij honden die bv  hyperactief, rusteloos, bij angst of reactief naar de omgeving zijn.

We werken hier dan ook met de essentiële oliën. 

Een hondenmassage kan een passende oplossing zijn als uw hond:

  • uit balans is
  • hulp nodig heeft om in zijn/haar kracht te komen
  • in uw ogen in normale situaties onrustig of onzeker is
  • ongewoon gedrag vertoont, zoals overmatig blaffen, onzindelijkheid, verlatingsangst, e.d.
  • ondersteuning nodig heeft na een verandering in de omgeving, zoals een verhuizing, pensionopname
  • ondersteuning nodig heeft bij gedragstherapie

Bij volgende problemen sturen we je graag door naar een Hondenfysiotherapeut

  • je hond is herstellende is van een blessure
  • je hond heeft een chronische aandoening heeft zoals HD, spondylose
  • je hond heeft een(herstel)behandeling nodig heeft na een medische ingreep
  • bij ouderdom en ouderdomsklachten

Een massagesessie is een moment van pure ontspanning, maar we houden natuurlijk rekening met jouw wensen en stemmen daarom graag af via een telefonisch kennismakingsgesprek. Eventueel zetten we bij klachten ook Acupressuur in.

Na ons telefonisch gesprek stuur ik jou een vragenlijst door, met een aantal zaken die we graag weten van jouw hond. Daarop volgend maken we een afspraak in de praktijk of bij jou thuis voor het massagemoment.

Mocht ik merken dat er meer aan de hand is en massage geen goed idee is op het moment van de afspraak, gaat deze niet door. Ik reken dan enkel 10 euro.
Heel belangrijk is dat je viervoeter het leuk blijft vinden, daarom kijken we goed naar wat hij ons vertelt. Mocht hij aangeven dat het genoeg is geweest, respecteren we dit!

De kosten hiervoor zijn 45 euro per sessie (excl. reiskosten)
De sessie zal ongeveer 1u duren.

Locatie: ‘De Praktijk’ Zen4AllDogs
Churchilllaan 64 – 2900 Schoten

LET OP: Massage kan nooit een vervanging zijn van een bezoek aan de dierenarts!

Maak hier een afspraak