Bachbloesems

Bachbloesems2020-01-28T11:28:52+01:00

Bachbloesems, hulp van de natuur…

Bach Bloesem Redemies zijn gemaakt uit natuurlijke ingredïenten, aftreksels van bloemen en planten, bomen of struiken.

Er zijn 38 enkelvoudige remedies en er is één samengestelde remedie, namelijk Rescue Remedy.

Bach Bloesem Remedies worden ingezet om bepaalde verstoorde emoties in balans te brengen. Elke remedie past bij een bepaalde emotie of bij een gemoedstoestand. Elke emotie of gemoedstoestand heeft een bepaald trillingsniveau. De remedies werken op het trillingsniveau in. Ze kunnen dan ook zonder problemen naast allopatische of homeopatische medicatie gegeven worden.

Bij elke emotie past een tegengestelde emotie. Haten tegenover liefhebben, bang zijn tegenover openstaan voor indrukken, … als deze tegenovergestelde emoties in balans zijn, is het individu gezond.

Zodra de balans is verdwenen, kan dat zich uiten in extremen, in het gedrag en/of de gezondheid. Een verkeerd gekozen Bloesem Remedie richt geen schade aan. Is de betreffende emotie/trilling al in balans, dan voegt de remedie er iets aan toe, het gedrag blijft hetzelfde. In dit geval kunnen we dus spreken van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’.

De therapie werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Engelse arts Dr. Edward Bach ( 1886-1936) en is sinds 1983 zelfs erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie. Reeds meer dan 70 jaar hebben deze bloesems hun deugdelijkheid bewezen bij allerhande emotionele problemen, ook bij dieren. Bachbloesems zijn het middel bij uitstek om ongewenste gedragingen bij honden te behandelen.

Bachbloesems zijn makkelijk in gebruik. De bloesems helpen dieren terug hun balans te vinden. Negatief gedrag kan worden verbeterd (in combinatie met gedragscoaching) of kan worden opgelost.

Let wel, Bachbloesems gaan geen medicatie door dierenarts voorgeschreven, vervangen.

Ze mogen wel samen gegeven worden, de bloesems gaan de medicatie niet tegenwerken.

Kortom, Bachbloesems herstellen de innerlijke balans van uw dier.

Voor verdere info, contacteer ons vrijblijvend.