Acupressuur voor je viervoeter

Acupressuur voor je viervoeter2020-01-14T08:41:03+01:00

De oorsprong van de acupressuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupressuur is al meer dan 2000 jaar bekend en werd reeds in Azië (met name in China en Japan) toegepast.

De Traditionele Chinese Geneeswijze gaat uit van het principe dat lichaam en geest een geheel zijn en werkt vanuit een energetisch denkmodel, waarbij “Qi” een belangrijk onderdeel is. Qi kan worden gezien als energie, de universele levenskracht, maar ook als het zelf genezend vermogen dat ieder dier in zich draagt.

Qi stroomt door de zogenaamde meridianen. Op deze meridianen zijn 365 punten bekend, waar de energie beïnvloedt kan worden. Elk punt heeft een specifieke werking en kan een onbalans op fysiek (spierpijn, buikpijn, constipatie,..) of emotioneel (woede, verdriet, angst,…) verhelpen.

Ook vormen Yin en Yang een belangrijk principe.
Ze vormen een samenspel van tegengestelde krachten, zoals de zon en maan, warm en koud, vol en leeg, dag en nacht. Tegelijkertijd zijn Yin en Yang onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een kan niet zonder de ander bestaan. Wanneer Yin en Yang niet in evenwicht met elkaar zijn, kunnen ziektes ontstaan. Door middel van acupressuur kan het evenwicht tussen Yin en Yang weer hersteld worden, blokkades opgeheven worden, en het zelf genezend vermogen van een dier gestimuleerd worden. Met als gevolg dat het zelf genezend vermogen van een dier gestimuleerd wordt adequaat te reageren.

Waarom Acupressuur?

  • Versterken van de immuniteit
  • Helpt bij littekenweefsel
  • Zorgt voor snellere afvoer van afvalstoffen
  • Werkt bij emotionele disbalans
  • Geeft ontspanning
  • Spondylose
  • Artritis / Artrose
  • Nekpijn /Rugpijn/gewrichtspijn
  • Darmklachten

Geen naaldjes
Waar de acupunctuur met naaldjes werkt, worden er bij acupressuur met de vingers gewerkt. Hier zit het grootste verschil tussen de acupunctuur en de acupressuur. Het heft blokkades op in de energiebanen zodat de energie weer kan stromen. Zo kan een dier genezen maar je kan ook zo voorkomen dat het dier ziek wordt.

De behandeling bestaat uit het stimuleren van deze punten door de Qi te beïnvloeden.Het energetisch evenwicht wordt herstelt zodat dit in staat is het lichaam zelf te herstellen of in balans te brengen.

Je kan bij Zen4AllDogs terecht voor een Acupressuurbehandeling.
Neem op de eerste afspraak genoeg tijd, we nemen een anamnese af (duur ong. 1,5u)

Vervolgafspraken duren ongeveer 45 min tot een uur.

Prijs intake & anamnese: 75 euro
Vervolgafspraak: 45 euro

Locatie: ‘De Praktijk’ Zen4AllDogs
Churchilllaan 64 – 2900 Schoten

LET OP: Massage kan nooit een vervanging zijn van een bezoek aan de dierenarts!

Maak hier een afspraak