Wie is Nienke

Wie is Nienke2018-11-28T13:44:14+01:00

Nienke Groen-Melissen

Nienke woont in het mooie Zeelandse dorpje Geersdijk. En heeft een eigen praktijk ‘Woefjes & Boefjes’ Ze heeft zelf drie schatten van honden, twee katten, twee grote paarden en twee mini pony’s.

Ze heeft reeds jarenlange ervaring in het werken met honden,kinderen en volwassenen. Kinderen en dieren zijn al van jongs af aan haar passie. Door haar jarenlange ervaring met dieren en kinderen, kreeg ze het idee om hier een mooie samenwerking van te maken. Ze zag dat dieren een enorm positieve invloed hebben op kinderen en absoluut geschikt zijn om kinderen te helpen.

Dieren en kinderen lijken namelijk erg veel op elkaar. Ze leven in het hier en nu, ze leren spelenderwijs en het allerbelangrijkste… dieren hebben geen oordeel. Een ideale combinatie om ze samen te laten werken!

Nienke wilde een manier van coachen bedenken waarbij een kind zich 100% goed voelt. Zo wordt niet kind niet in een hokje geplaatst, krijgt geen stempel en hoeft bij Woefjes en Boefjes alleen maar te ervaren als een ontspannen leerweg.

Nienke geeft kinderen handvatten en wil het kind laten zien wat diens kwaliteiten zijn en leren omgaan met “probleempjes”. De honden helpen de kinderen hierbij helpen middels oefeningen en spel..

Verder coacht zij ook jong-volwassenen en volwassenen. Het spiegelen met honden is geschikt voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. Ze staat stil bij onderwerpen als contact maken, persoonlijk leiderschap, communicatie en je krijgt inzicht in je eigen unieke talenten. Er wordt een duidelijke vertaalslag gemaakt naar het dagelijks leven.

 

Zen4Woefjes

Zen4Woefjes is ontstaan als een unieke samenwerking tussen twee coachen.

Nienke als spiegelcoach en Krisje als hondencoach, voelden mekaar erg goed aan en gingen aan tafel zitten. Samen ontwikkelden ze de cursus ‘Coaching & Begeleiding van de onzekere hond’.

Dit unieke concept van lesgeven maakt dat het coachen van de mens en het trainen van de hond mooi in mekaar vloeit. De hond en zijn geleider komen in verbinding en zullen vooral dus samenwerken. Doordat je geleerd hebt de taal van de hond te lezen, begrijp je jouw hond in wat hij je wil vertellen. Jij leert in je kracht te staan en hem op een leuke en duidelijke manier te sturen. Je biedt veiligheid en rust waar hij steeds op kan terugvallen.